Studieringene, eller læringsverkstedene er en møteplass uten kurslærer hvor deltagerne henter og gir inspirasjon til læring og håndverksglede. Studieringene er først og fremst for deg som allerede har gått kurs i teknikken, eller på annen måte har litt ferdighet i den aktuelle teknikken. Ta gjerne kontakt for å høre hva som gjelder den studieringen du er interessert i. Har du ønske om kurs i noen av teknikkene, så ta gjerne kontakt med vår kursansvarlig, så tar vi det med oss tips og ønsker i planleggingen av neste katalog.

For tiden har vi følgende læringsverksteder i Skauen:

Ull og Skinn

Vi har samlet ull og skinn i en studiering.

Skinnarbeid:

Her kan du sy deg flotte ting av saueskinn; en sengefell, sofafell, et gyngestolteppe, barnepose eller en vuggefell. Dekorer

med skinnfelltrykk eller sy på åkle. Skauen har trykkblokker til utlån for medlemmer i ringen. Du kan selvfølgelig også sy mindre ting som puter, votter, vest, boa, lue bare fantasien setter grenser.

Toving:

Her arbeides det med alt fra filting i hul form, massiv form, skulpturell form, samt dekorering – nålefilting – av strikkede og tovede flater med farget ull.

Møtetid: Mandager, partallsuker

Tid: kl 18.00-21.00

Sted: 1 etg. Forpakterboligen, Aur Prestegård, Aurveien 21

Kontaktperson: Hilde Skjønhaug, tlf.: 90662543, mail: hillinsk@online.no

Spinnering

Spinning, opprinnelig en prosess der fibrer av begrenset lengde dreies sammen til en tråd eller garn med ubegrenset lengde. Spinneprosessen innledes ved at fibermaterialet ved karding løses opp og renses for vedheftende fremmedlegemer.

Medlemmene i spinneringen møtes og spinner garn av alt fra saueull som de først vaskes, renser, karder og forberedes, til ferdig innkjøpte fibre. Du må ha din egen rokk, og ta med deg det du ellers trenger for å spinne i hyggelig fellesskap. Medlemmene reiser på forskjellige kurs og henter inspirasjon og felles læring. Det har vært plantefargingskurs osv.

Møtetid: Mandager, partallsuker

Tid: kl 18.00–21.00

Sted: 1 etg. Forpakterboligen, Aur Prestegård, Aurveien 21

Kontaktperson: Mogun F. Nilsen, tlf.: 91773226, mail: mognilse@online.no

Lappering

Lappeteknikk, quilting og lappesøm.

I Skauen Husflidslag møtes lapperingen hver andre uke, for sosialt samvær, holde oss orientert om hva som finnes av nytt utstyr, teknikker og kurs. Tida brukes på egne prosjekter og arbeider, men også på fellesprosjekt som for eksempel gevinst til husflidslagets lotteri.

Ta med symaskin, sysaker og det du holder på med. Vi hjelper hverandre.

Møtetid: Mandager, partallsuker

Tid: kl 18.00–21.00

Sted: 1 etg. Forpakterboligen, Aur Prestegård, Aurveien 21

Kontaktperson: Helga Sveistrup, tlf.: 480 32 912, mail: helga@sveistrup.no

Vevring

Vevringen møtes en gang i uken, og jobber på vevstua vår i Forpakterboligen på Aur Prestegård. Damene jobber med hele prosessen knyttet til valg av mønster, renning, det å få renningen på veven, til ferdig produkt. Det er uten tvil et godt miljø med ivrige veversker.

På vevstua har vår er det for tiden bra med vever i ulike størrelser som er montert og i bruk. Vevene er satt opp med ulike renninger og mønster slik at deltakerne kan få forsøkt seg på ulike teknikker og produkter. Dette blir vevgruppa selv enig om i løpet av året.

Vi er nå ca 8-10 damer i ulike aldre som deltar, noen med lang erfaring og bred kunnskap, andre med litt mindre erfaring, men gleden over å få veve er felles for oss alle. Og vi har plass til flere. Har du lyst til å prøve deg du også?

Møtetid: Onsdager

Tid: kl 18–21

Sted: 2. etasje Forpakterboligen, Aur Prestegård, Aurveien 21

Kontaktperson: May-Britt Galaasen Bergum, tlf.: 924 58 285. mail: bergum@tertitten.com